Vaste gebruikers

Veel verenigingen en clubs hebben in De Blinkerd een vaste plek. Op alfabetische volgorde treft u hieronder informatie aan over alle activiteiten die zij organiseren.  Aanmelden direct bij de betreffende organisatie.

 Bibliotheek Kennemerwaard-locatie Schoorl

 In de Blinkerd is een ruime en prachtige bibliotheek gevestigd met een grote collectie boeken, tijdschriften en kranten. Wilt u iets lenen wat u niet in deze vestiging kunt vinden? Bibliotheek Kennemerwaard beschikt over 14 vestigingen en heeft een grote collectie leesmateriaal, muziek, films en games waar u uit kunt kiezen. U kunt deze materialen reserveren en ophalen in uw eigen vesting Schoorl. Dit doet u gemakkelijk en snel via ‘mijn bibliotheek’ of via de bibliotheekwise app. Komt u er niet uit? Vraag een medewerker om hulp. Bibliotheek Kennemerwaard organiseert ook allerlei workshops, informatieve bijeenkomsten, lezingen en voorleesmomenten. Wilt u weten waar en wanneer? Kijk dan op onze website:http://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/

Openingstijden:                                maandag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00 uur
                                                              zaterdag low service van 14.00 – 17.00 uur  (zomerstop van 4 juli t/m 22 aug 2015)

Kosten:                                         Gratis toegang, voor lidmaatschap kijk hier                                                                           
Meer informatie/aanmelden:        Bibliotheek Kennemerwaard, locatie Schoorl
Tel. nummer contactpersoon:       072-509 21 21
e-mail:                                          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website                                         http://www.bibliotheekkennemerwaard.nl
Facebook:                                    
https://www.facebook.com/bibliotheek.kennemerwaard

Twitter:                                          https://twitter.com/BiebKennemerwrd

Biljartclub De Bontekoe

Nadere informatie volgt.

 

Bridgen in De Blinkerd
Bridgeclub De Oorsprong is een zelfstandige club opgericht na het sluiten van het Oorsprong gebouw. We zijn geen lid van de Bridgebond. We bridgen op woensdagavond met een indeling van 4 lijnen 24 maal per seizoen. Hierdoor speelt iedereen op zijn eigen niveau en in een gezellige sfeer.
Thuisbridgers, wilt u uw spelniveau opvoeren en kennis maken met andere bridgers, neem dan vrijblijvend contact op met:

Woensdagavond
Inlichtingen: Jenny Gerbers: 072-5091951 / Gerard Zoll: 072-5092744

 

 BUS - Belangengroep Uitkeringsgerechtigden Schoorl
De BUS bestaat al vanaf 1982 en is opgericht door en voor mensen in de AOW, WW, VUT en dergelijke. De groep is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging van zo'n 50 leden, die van september tot mei, iedere dinsdagmiddag van half twee tot vijf uur in De Blinkerd klaverjassen. We kaarten gezellig, zonder het mes op tafel en van tijd tot tijd organiseren wij ook open klaverjasdrives, waarbij leuke, kleine prijsjes zijn te winnen. Lijkt het u gezellig om mee te doen? Kom dan eens langs. 

De eerste klaverjasmiddag is op dinsdag 6 oktober. U kunt iedere dinsdag instromen. De kosten voor deze activiteit zijn €6,- per maand. Voor informatie en aanmeldingen kunt u altijd terecht bij Rob Mulder, voorzitter BUS: 072-5092946.

Dinsdag van 13.30 – 17.00 uur
Zaal: Sportcafé:
Start: De eerste klaverjasmiddag is op dinsdag 6 oktober
Informatie en aanmelding : Rob Mulder, voorzitter BUS: 072-5092946.

 

Eerste Schoorls gemengd mannenkoor

Zingen in een koor: inspirerend en ontspannend

Wij zijn het Eerste Schoorls Gemengd Mannenkoor dat met veel plezier al ruim 15 jaar op de maandagavond repeteren in de theaterzaal van de Blinkerd te Schoorl.

Het koor is een gemengde groep van 60 leden en wij zingen 3-stemmige muziek. Wij hebben een breed repertoire van gezellige Nederlandstalige meezingers. Engelse liedjes zoals The Rose van Bette Midler, Una Paloma Blanca tot het Va Pensiero in het Italiaans van Verdi. Ook zingen wij aanvullend kerstrepertoire voor een verzorgde middag of avond. Dit onder leiding van onze Italiaanse dirigent Giancarlo Romita.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, en als jij degene bent die graag zingt en al veel langer van plan was deze stap te nemen, dan zijn wij naar jou op zoek. Kom gerust eens langs om vrijblijvend een aantal zangavonden te komen bijwonen. Als meezingend donateur is de bijdrage €120,- per zangjaar.

Maandagavond: 20.00 - 22.00 uur
Informatie of boekingen: Lida Meijne, tel: 072-5092232/06-42596800.
Nieuwsgierig geworden? Kijk ook op onze website: www.esgm.nl of meldt u daar op aan.

 

Jan van Scorel Schilderclub

Als je kunt kijken, kun je leren schilderen

De Schilderclub Jan van Scorel is al ruim 45 jaar een begrip en heeft haar thuisbasis in De Blinkerd. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. Een schilderclub waar de lessen worden begeleid door professionele beeldend kunstenaars.

Het begrip 'lessen' wordt breed opgevat - ze zouden beter werksessies genoemd kunnen worden. Tijdens die sessies wordt uitgegaan van een gezamenlijk thema. Dat zijn landschap, stilleven, portret of model maar kan ook een gedicht, verhaal of tekst, zelfs muziek. Alles wat ruimte biedt voor fantasie en verbeeldingskracht.

De keuze van het materiaal is vrij (aquarel/pastel/acryl/olieverf op waterbasis), je kunt desgewenst voor advies terecht bij je docent.
Tijdens het werken komen compositie, materiaalkennis en kleurgebruik vanzelf aan bod. Ook kunstgeschiedenis komt ter sprake, en werk van hedendaagse kunstenaars, alles komt langs.

Elke werksessie een nieuw thema, een uitdaging voor de leden, het resultaat wordt na het werken gezamenlijk nabesproken. Zo'n bespreking van de resultaten is altijd weer een interessant onderdeel van de les, we leren veel van elkaar en ieder wordt in z’n waarde gelaten.

Omdat er geen sprake is van het volgen van een cursus blijft het interessant om werkend lid te zijn en is er een plezierige en collegiale club-sfeer. Zo zijn er in de loop der jaren b.v. aardige nevenactiviteiten ontstaan, zoals de wintermaaltijd en de excursie-schilderdag als seizoenafsluiting. Er is een groep op de maandagmiddag en de maandagavond.
Aanmelden bij het secretariaat tel: 072-5121642 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/833394266713100/ en https://www.facebook.com/schilderclubjanvanscorel/

Maandagmiddag: 13.00-16.00u   Begeleiding: John Ory
Maandagavond: 19.30-22.30u    
Begeleiding: Michiel Hertroys

Start: 14 september 2015
Kosten:
230,-(32 lessen van 3 uur) (exclusief materiaal)    Niet tijdens schoolvakanties

Ook mogelijk is De Jan van Scorel Schilderkaart.
Hiermee kun je deelnemen aan 10 lessen op een maandagmiddag of – avond naar keuze.   Het handige hiervan is dat je zelf bepaalt op welke datum en op welk dagdeel je komt schilderen.
Kosten Euro 100,- voor 10 lessen van 3 uur (exclusief materiaal). Niet tijdens schoolvakanties.
Van harte welkom voor een gratis proefles (je hoeft hiervoor geen materiaal mee te brengen).

 

Kicking Country Dancers (Line Dance)
De Kicking Country Dancers starten met een nieuwe cursus Line dance op dinsdag 8 september.
Altijd al willen bewegen op muziek? Dit is de kans om eens een kijkje te nemen en misschien wel meteen mee te doen. Wij dansen op dinsdagavond van 19.00 - 22.00 uur. Het eerste uur is voor beginnende dansers. De minimum leeftijd is 12 jaar.
Je betaalt eenmalig €7,50 per cursusjaar voor het donateurschap. Verder betaal je voor één uur les €3,-. Dit bedrag betaal je alleen als je van dat uur gebruik maakt. De eerste les is gratis en vrijblijvend.
Aanmelden: via Petra Dehé: 072-5094328 of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor meer informatie kan je ook op bovenstaand telefoonnummer en emailadres terecht. 
Website: www.kickingcountrydancers.nl.

 

KFV De Duinstreek /Konijnen Fok Vereniging Schoorl e.o.
Wij zijn een bloeiende vereniging voor liefhebbers van:   konijnen, cavia's, hamsters, muizen, gerbils en tamme ratten. Ongeveer 5 maal per jaar organiseren wij een bijeenkomst.   Tijdens deze avonden word er niet alleen vergaderd maar ook worden verschillende diergroepen/rassen met elkaar besproken.

Eén keer per jaar organiseert "de Duinstreek" een tentoonstelling"De Duinstreekshow".   Deze wordt in de Blinkerd, het fraaie culturele centrum van Schoorl, gehouden.  De show is gratis te bezoeken en laat een grote verscheidenheid van rassen en kleurslagen zien. Liefhebbers kunnen met alle vragen, bij de keurmeester en ervaren  fokkers terecht. In 2017 is de show op 7 en 8 oktober.

Website: KFV De Duinstreek
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook: https://www.facebook.com/KfvDeDuinstreekSchoorl

 

KVG 
Op donderdagavond, één keer in de maand om 20.00 uur, komt het Kleurrijk Vrouwengilde Schoorl in de Blinkerd bijeen. In een gezellige sfeer bieden wij u informatieve en leerzame activiteiten aan. Ook zijn er creatieve avonden, zodat er voor elk wat wils is.
De contributie bedraagt €35,- per jaar. Introducés zijn op de bijeenkomsten welkom en betalen hiervoor €5,- per avond.
 
Voor informatie/aanmelden:
Secretaresse Winni Mosch
Tel: 072-5092837
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers -Afdeling Schoorl (jaarlijkse vogelshow)


De afdeling Schoorl organiseert een jaarlijkse vogelshow in De Blinkerd.
In 2015 op 31-10-2015 t/m 1-11-2015. Keurdag: 29-10-2015.
Zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur Tevens TT van NKC (kleurkanaries) en SAP&PA.  website NBVV

Probus
Probusclub Schoorl is een besloten club van postactieven. De leden hebben een maatschappelijk verantwoordelijke functie vervuld en hechten waarde -ieder vanuit een persoonlijke, intellectuele en maatschappelijke achtergrond- aan het regelmatig ontmoeten van elkaar. Onderlinge hulpvaardigheid, verbreding van kennis en interesse, verruiming van inzicht en ontspanning vormen bindende elementen.
'Probus' is een acroniem vanProfessional andBusiness.De leden van Probusclub Schoorl komen twee keer per maand op dinsdag bij elkaar in de Blinkerd. Probusclubs zijn aangesloten bij de Stichting Probus Nederland Informatie Centrum (kortweg Probus Nederland).
Website: http://www.probus-nederland.org/

 Schoorls Gemengd Koor

Zingen is goed voor de gezondheid!

Dat zingen goed voor ons is, is inmiddels algemeen bekend. Ieder mens bezit stembanden. Daarmee kunnen we geluiden produceren. Stembanden kunnen functioneren als een wonderlijk instrument: we kunnen er mee zingen! Of je nu jong bent of oud: zingen is voor iedereen! De een zingt onder de douche en de ander verdient er zijn brood mee. Je wordt er vrolijk van en het lucht enorm op! Dit geldt voor iedereen! Kom daarom zingen bij ons.

Het Schoorls Gemengd Koor is een oratoriumvereniging en is in 1925 opgericht. Het jaar 2015 is voor het koor dan ook een bijzonder jaar. Het bestaat dan 90 jaar! Bestond het koor in de beginjaren alleen uit inwoners van Schoorl; nu komen de leden uit de wijde omgeving, van Den Helder tot Heiloo. Na het afscheid van Klaas Venneker die ruim 30 jaar dirigent was, staat het koor alweer een aantal jaren o.l.v. Anne de Bruijn, tevens zangpedagoog. Hij is een gedreven man die bekend staat om zijn vakmanschap en enthousiasme.

Het koor heeft inmiddels grote regionale bekendheid. Het streeft ernaar om jaarlijks een voorjaarsconcert te geven en soms ook een kerstconcert. Het koor wordt daarbij ondersteund door solisten en begeleid door vakkundige musici. Daarbij is tegenwoordig de deelname van projectleden een waardevolle en verfrissende ondersteuning.

Het koor repeteert iedere dinsdagavond in de theaterzaal van het Dorpscentrum De Blinkerd in Schoorl van 20.00 - 22.00 uur m.u.v. de maanden juli en augustus. Vooraf aan ieder concert wordt op een zaterdag een koordag gehouden waarbij stem- en ademhalingsoefeningen worden gedaan en het concert wordt gerepeteerd. De dirigent laat zich regelmatig bijstaan door de vaste repetitor Felicity Goodwin, een gewaardeerd en vakkundig pianiste/organiste.

U mag 2 keer meezingen alvorens u het besluit neemt om lid te worden. U maakt dan kennis met de (bestuurs)leden en de dirigent.

Dinsdag van 20.00 – 22.00 uur
Kosten: Het lidmaatschap is €17,50 per maand; per kwartaal vooruit te voldoen. Het koor zorgt er altijd voor dat u de partituren via hen kunt kopen of huren.

Meer informatie/aanmelden: kan via ons mailadres of onze website.
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . (als u prijs stelt op telefonisch contact, vermeldt u dan in de mail uw telefoonnummer. Dan nemen wij contact met u op.  Website: www.schoorlsgemengdkoor.nl

 

 Schoorlse Bridgeclub

 De Schoorlse Bridgeclub maakt onderdeel uit van de Nederlandse bridgebond. Er wordt gespeeld in de wintermaanden op maandagavond vanaf 19.30 uur. Begin september start de competitie.

Het is een kleine club waar zowel goede spelers als spelers van iets minder niveau zich prima thuis voelen. Velen zijn al jaren lid, maar ook nieuwkomers ervaren de club als vertrouwd en gezellig. Er wordt gespeeld naar speelsterkte in 2 lijnen. Direct na de laatste speelronde worden de uitslagen, via de bond, automatisch verwerkt, zodat men nog dezelfde avond op de hoogte is van de resultaten. Beginnende bridgers zijn welkom. Zij worden door ervaren clubleden ingewijd in alle facetten van de bridgesport.

Contact en informatie: Secretaris: Mevr. Nel Mul, 072-5091969, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.nbbclubsites.nl/club/4044/clubgegevens

 Volleybal Vereniging Schoorl

 Sportief bezig zijn in teamverband Sporthal de Blinkerd

 Kom voor een vrijblijvende proeftraining

 Maandag 20.00 - 21.30 uur

Informatie: tel 072-5091039 (Ernst Collenteur)

 

 

 

 

 

 VAT '70

Toneelvereniging VAT 70 is een al lang bestaande toneelclub, die regelmatig voorstellingen heeft in De Blinkerd. Voor meer informatie verwijzen wij u naar hun website. http://www.vat70.nl/Home.html

 

 

 

 Videojournaal Schoorl
Het Video Journaal Schoorl (VJS) is ontstaan vanuit de Stichting Sociaal Cutureel Centrum “De oorsprong” en opgericht in december 1993. Ze dankt haar voortbestaan aan een enthousiaste groep van vrijwillige medewerkers die zorgdragen voor een drie-maandelijkse vertoning van samengestelde videobeelden uit de direkte leefomgeving van de inwoners van de gemeente Bergen.
De financiële middelen worden verkregen door een vrijwillige bijdrage van de bezoekers van het Video Journaal en sponsoring van de lokale bevolking.
Naast vertoningen in De Sanderij, wordt ook in De Blinkerd het VJS vertoond. Zie de data in de agenda op de Blinkerd-website of op de eigen website van het VJS.

Meer informatie: E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website Videojournaal

Vrouwen van Nu
Met het lidmaatschap van Vrouwen van Nu afd. Schoorl-Groet bent u lid van de landelijke organisatie Vrouwen van Nu. Vrouwen van Nu is een organisatie van vrouwen met hart voor de leefomgeving, die elkaar willen ontmoeten, hun creativiteit willen ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling werken en die met krachtige stem willen participeren in de hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen. Vrouwen van Nu heeft een eigen website: vrouwenvannu.nl

Vrouwen van Nu afd. Schoorl-Groet organiseert van sept. t,m april elke 3 de maandag van de maand een thema avond in de Blinkerd van 19.30 uur tot 22.00 uur. Iedere avond heeft een ander boeiend onderwerp. Dan kent onze organisatie nog diverse plaatselijke activiteiten zoals: fietsclub, dinerclub, dekenproject en leeskring.

 Het lidmaatschap bedraagt in 2017 51,30 euro. Hiervoor heeft u gratis toegang tot de ledenavonden, abonnement op ledenbladen Inzicht en Vrouwen van Nu.  Leden van de organisatie kunnen niet alleen gebruik maken van het aanbod van de eigen afdeling, maar ook deelnemen aan activiteiten die provinciaal en landelijk worden georganiseerd.
Meteen lid worden is niet nodig, kom eerst eens kennismaken.
  Jaarprogramma 2017 Vrouwen van Nu

 Contactadres secretaris: mw. J. H. van Ginkel- van der Linde, Telnr. 072-5093503.
e-mail.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website Vrouwen van Nu

 

De Zonnebloem Afdeling Scoorl-Groet-Camperduin

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al meer dan 65 jaar. We brengen ze bij elkaar. Staan voor ze klaar. En zetten alles op alles om mensen met een handicap een onvergetelijke dag te bezorgen. Een lichamelijke beperking hoeft wat ons betreft nooit een belemmering te zijn. We willen dat iedereen volop van het leven kan genieten.   Om dat voor elkaar te krijgen, denken we altijd in oplossingen. Dat geldt voor onze vrijwilligers, voor onze donateurs en voor de partners waarmee we samenwerken. Stuk voor stuk doen zij er alles aan om mensen een onvergetelijk moment te bezorgen. 

Daarom blijven we dat doen waar we altijd al goed in waren: contacten leggen, gezelligheid brengen, activiteiten organiseren en vakanties mogelijk maken. En we komen met nieuwe oplossingen. Zo helpen we bij het realiseren van mode voor mensen in een rolstoel. Bieden we de Zonnebloem rolstoelauto te huur aan. En zorgen we er samen met attractieparken en musea voor dat deze toegankelijker worden voor mindervaliden.

De Zonnebloem organiseert zeer regelmatig activiteiten in De Blinkerd.

Contact: Chris Feenstra (voorzitter) (072 )8506409     E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren