Koffieconcert: Klassiek op de zondagochtend

Muziekdeblinkerd
Datum | 13-10-2019
Aanvang | 11:00

Kaart(en) bestellen

Er kunnen geen bestellingen meer worden geplaatst voor deze voorstelling of activiteit.

Kom op de koffie in De Blinkerd tijdens de sfeervolle muziekochtenden.

Deze ochtend staat in het teken van de Italiaanse Barok.
Anahi Oraison (viool), Sander van den Houten (clavecimbel) en Frank Rutgers (cello) spelen voor u uit de Italiaanse Barok (begin 17e eeuw tot half 18e eeuw) een aantal werken van Antonio Vivaldi, Arcangelo Corelli en Benedetto Marcello.

Anahi Oraison werd op negenjarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Rotterdams Conservatorium.

In januari 2006 behaalde zij haar bachelor of Music diploma aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam als student van Thijs Kramer. Daarna volgde zij haar Master of Music opleiding bij Thijs Kramer en Gordan Nicolic (viool) en Anne Huser (altviool). Zij specialiseerde zich in Nederlandse hedendaagse muziek. In 2010 behaalde zij Cum Laude het master of Music diploma.

Anahi is werkzaam als violiste in diverse orkesten en kamermuziekensembles zowel op moderne als op barokviool. Zij heeft een grote schare vioolleerlingen.

Sander van den Houten (1987) is vanaf april 2017 benoemd tot organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en daarmee vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel uit 1762. Tevens is hij titulair-organist van de Burgwalkerk als van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk aldaar.

Op zijn achtste jaar begon hij met piano- en orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis (Z-H).

Zijn vakopleiding tot organist ontving hij aan het Rotterdams conservatorium bij Bas de Vroome (literatuur) en behaalde daar zijn bachelor diploma. Tevens volgde hij de studie kerkmuziek bij Hans van Gelder (liturgiek), Arie Hoek (hymnologie en cantoraat), Conny de Jong (zang) en Aart Bergwerff (improvisatie).

In 2013 slaagde hij cum laude voor zijn masterdiploma orgel aan het ArtEZ-conservatorium van Zwolle bij Theo Jellema.

Zijn werk als koorbegeleider bracht hem o.a. naar Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. Tevens maakte hij in 2013 een concertreis naar Rusland waar hij in Kostroma een aantal orgelconcerten verzorgde.

Als dirigent is hij verbonden aan het Concertkoor Immanuël te Kampen en de ‘Zang- en Oratoriumvereniging Raalte’. Tevens is hij cantor van de Theologische Universiteit te Kampen.

Sander van den Houten geeft jaarlijks vele concerten als solist, begeleider en continuo speler. Ook heeft hij een privé lespraktijk.

Frank Rutgers (1963) studeerde cello aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam bij Fred Pot en Marien van Staalen. In 1990 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus.

Na het conservatorium werd hij remplaçant bij de grote symfonie orkesten. Daarnaast was hij cellist bij vele musicalproducties van Joop van den Ende.

De laatste jaren speelt hij cello en contrabas bij (kleinere) musicals, concerten en koorbegeleidingen.

Hij heeft een muziek-organisatiebureau: Strijklicht. Vanuit Sint Pancras verzorgt Strijklicht  de musici voor diverse muzikale happenings, koorbegeleidingen en cd-opnames in alle muziekstijlen. Ook coördineert hij de optredens voor verschillende kamermuziekensembles van twee tot 12 personen.

Hij geeft, naast een praktijk aan huis, cello- en basles aan Artiance, centrum voor de kunsten in Alkmaar en Cool in Heerhugowaard.

Terug