Coronaprotocol en actuele informatie

Wijziging vanaf 15 december
Opnieuw gaat een lockdown in en is De Blinkerd gesloten. Voorlopig t/m 15 maart 2021

Wijziging woensdag 4 november: Blinkerd sluit tot en met 19 november
Als gevolg van de op 3 november aangekondigde nieuwe maatregelen, gaat De Blinkerd vanaf vandaag 4 november, 22.00 uur voor de komende twee weken dicht. Dus tot en met donderdag 19 november. De filmvoorstellingen van 6 en 13 november gaan in elk geval niet door. Ook cursussen en bijeenkomsten van verenigingen vervallen.

Wijziging vanaf woensdag 14 oktober: Nieuwe regels: Horeca in De Blinkerd gesloten

De persconferentie van gisteravond was heel duidelijk: met ingang van vanavond 22.00 uur sluiten de deuren van de horeca voor de komende vier weken. Dit geldt ook voor onze foyer, sinds 29 september de enige plek in het gebouw waar nog koffie en drankjes konden worden besteld. Na vanavond is dit niet meer mogelijk, de bar sluit.

 

SPORTEN is alleen nog beperkt mogelijk: Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan). Douches en kleedkamers in ons gebouw zijn gesloten.

 

BIJEENKOMSTEN/VERGADERINGEN zijn nog wel mogelijk, met een maximum van 30 personen per ruimte, mits in die ruimte de 1,5 m kan worden aangehouden. Voor sommige zalen ligt het maximum aantal bezoekers daardoor flink lager. Maar ook hier geldt: consumpties bestellen is niet meer mogelijk.

Het FILMHUIS draait gewoon door met inachtneming van de corona-richtlijnen.

 

Wijziging: vanaf maandag 5 oktober

MONDKAPJES! WIJ DOEN MEE!

Na het dringende advies van minister-president Rutte in het laatste kamerdebat, ook in ons gebouw vanaf maandag 5 oktober graag mondkapjes op bij verplaatsingen in het gebouw. Zit u op uw plaats (bij cursus of vergadering) dan mag het weer even af.

Wijziging: dinsdag 29 september

NIEUWE CORONA-REGELS
De maandagavond aangekondigde nieuwe regels die dinsdag 29 september zijn ingegaan, hebben gevolgen voor ons. Vergaderingen en cursussen zijn nog wèl mogelijk, maar voor alle zalen geldt weer het maximum van 30 bezoekers, gecombineerd met de 1,5 m regel.

Voor de kleinere zalen gelden daardoor lagere aantallen bezoekers. Informeer bij de beheerders naar de mogelijkheden om twee zalen samen te voegen tot één grotere zaal. Bij sportactiviteiten zijn geen toeschouwers meer toegestaan, uitsluitend de deelnemers.

 

HORECA: de Foyer, in deze corona-tijd het enige punt waar koffie en drankjes kunnen worden besteld en genuttigd, geldt het nieuwe sluitingsuur van 22.00 uur en moet iedereen de ruimte hebben verlaten. Binnenkomen kan tot 21.00 uur. Laatste bestelronde is om 21.30 uur. Verder geldt in de foyer dat bezoekers hun gegevens achterlaten (registratie) en is zitten aan een tafeltje verplicht.
Voor alle bijeenkomsten in zalen en sportbeoefening in de sporthal, geldt dat deze activiteiten tot na 22.00 uur kunnen doorgaan, maar dat “nazitten” na afloop (na 22.00 uur) niet meer mogelijk is. Het verzoek is na afloop direct naar huis te gaan.

Op onze website, pagina praktisch, is het Corona-protocol van De Blinkerd te vinden. Bij de ingang en op andere plekken kunnen handen worden ontsmet. En verder vragen we alle bezoeker zo veel mogelijk met PIN (contactloos) te betalen.

De basisregels voor bezoekers

  • Bij klachten zoals koorts (> dan 38 graden), verkoudheid (zoals niezen, snotterigheid, hoesten, keelpijn, kortademigheid) blijf je thuis.
  • Schud geen handen.
  • Was bij binnenkomst grondig je handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) tot andere bezoekers en medewerkers.
  • Volg de aanwijzingen van het personeel op.
  • Was na eventueel toiletbezoek grondig je handen.
  • Was vaker je handen met water en zeep, daarna handen goed drogen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.

Het volledige coronaprotocol kunt u vinden in het volgende document: https://deblinkerdschoorl.nl/wp-content/uploads/coronaprotocol-25-augustus-2020.pdf

Onze zalen maken gebruik van een up-to-date luchtbehandelingssysteem waardoor goede ventilatie gegarandeerd is