Pilates

Trainers: Antoinet de Jong / Celine Roozendaal / Aileen Mahoney

Pilates Studio To Flow verzorgt de Pilateslessen in De Blinkerd.

Aanmelden rechtstreeks bij de docente. Zie het blok met informatie onderaan, waar een inschrijfformulier is te vinden.

Laatste nieuws!  Bij voldoende belangstelling start op donderdag
3 oktober een
nieuwe groep van 9.30 – 10.30 uur.
In de andere groepen is slechts een beperkt aantal vrije plekken. Zie de informatie onderaan de pagina.

De Pilates-filosofie concentreert zich op de training van lichaam en geest die daardoor samenwerken om een algehele goede conditie te bereiken. Aan het begin van de 20ste eeuw begon Joseph Pilates zijn systeem van oefeningen in Duitsland te ontwikkelen. Hij was ook een voorstander van een gezonde levensstijl; gezond eten, beweging en een gezonde mind. Pilates betekent dat je zeer bewust beweegt – met concentratie, controle, coördinatie, flow, precisie en een diepe ademhaling. Als je regelmatig en met precisie traint, kan Pilates geweldige resultaten opleveren.

Alle oefeningen van Pilates gaan uit van de spieren van de buik, onderrug, heupen en billen. In één les train je deze spieren die voor een verbetering van de algehele houding zorgt. Daarnaast worden je spieren (bindweefsel) soepeler en krachtiger. Zo kom je automatisch lekkerder in je vel te zitten. De Pilatesmethode is daarom een complete bodyworkout en heeft als doel om niet alleen de controle over onze beweging, maar ook de kwaliteit en de kwantiteit van onze beweging te verbeteren.

Kenmerk van de pilatesmethode is, dat er weinig herhalingen worden gemaakt, maar wel met een grote variatie in bewegingen zodat je precies beweegt zonder uitputting.
De oefeningen worden in zijn geheel op de mat uitgevoerd, staand, zittend, liggende op de rug, buik of op de zij. De oefeningen zijn in het begin moeilijk, het valt niet mee om ze op een correcte wijze uit te voeren. De oefeningen worden slechts vijf tot maximaal tien keer herhaald. Spierpijn blijft uit en dat is wel even wennen.
De oefeningen zijn zeer effectief en daar moeten we op vertrouwen. Tijdens het oefenen wordt er soms gebruik gemaakt van klein materiaal zoals de Pilatesring, ballen, elastieken, de Core Trainer en balanskussens. Dit doen we om de lessen gevarieerd te houden, bewuster te worden van je beweging, of oefeningen makkelijker of zelf uitdagender te maken.

Kenmerken van To Flow:

  • De juiste begeleiding,
  • Iedereen op zijn eigen niveau traint,
  • Pilates is er voor iedereen,
  • Ook voor diegene die onregelmatig werken,
  • Laagdrempelig,
  • Inhalen van gemiste lessen,
  • Gevarieerde lessen.

VACATURE
Pilates Studio To Flow breidt zich steeds meer uit en is daarom altijd opzoek naar Pilatesdocenten. Binnen onze studio bieden wij sinds 2018 een Pilates-docenten opleiding aan. Mocht je affiniteit hebben met Pilates en vind je het Leuk om les te gaan geven?  Vraag dan naar de mogelijkheden

 

Informatie

Dag/tijd en startdatum
Dinsdagavond 19:00 – 20:00 uur (Celine) 1 vrije plek
Woensdagochtend 09:00 – 10:00 uur (Antoinet) VOL
Donderdagochtend van 9.30 – 10.30 uur (Celine) NIEUWE GROEP, START OP 3 OKTOBER, MELD JE AAN! (onder voorbehoud voldoende deelnemers)
Vrijdagochtend 09:30 – 10:30 uur (Celine) 1 vrije plek
Vrijdagochtend 10:45 – 11:45 uur (Celine) 2 vrije plekken

Deze series hebben 4 blokken:
Blok 1: ma 27 augustus t/m zo 10 november
Blok 2: ma 11 november t/m zo 2 februari
Blok 3: ma 3 februari t/m zo 19 april
Blok 4: ma 20 april t/m zo 5 juli

Aantal lessen: 4 blokken van 10 weken (je kan elk moment beginnen)
Kosten:
1x in de week trainen € 92,25 (per 10 weken)
2x in de week trainen € 160,00 (per 10 weken)
Losse lessen zijn € 12,50

De lessen gaan door tijdens de herfstvakantie.

LET OP! Startdatum:  In de week van 27 augustus starten de lessen al. De 1e les is (afwijkend) in Warmenhuizen, daarna zijn alle lessen vanaf dinsdag 3 september 2019 in De Blinkerd.  De lessen op donderdagochtend starten begin oktober.
Bijzonderheden: Aanmelden bij Studio To Flow:

Privacyverklaring: Pilates-To-Flow- privacyverklaring

Voorwaarden: Pilates To Flow voorwaarden

Tel. 06-53 75 72 79
Email: info@toflow.nl

Website van To Flow

Klik hier en stuur een email

Terug