Schilderclub Jan van Scorel

Elke maandagmiddag en maandagavond

De Schilderclub Jan van Scorel is al ruim 45 jaar een begrip en heeft haar thuisbasis in De Blinkerd. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. De lessen worden begeleid door professionele beeldend kunstenaars.

Het begrip ‘lessen’ wordt breed opgevat – ze zouden beter werksessies genoemd kunnen worden. Tijdens die sessies wordt uitgegaan van een gezamenlijk thema. Dat zijn landschap, stilleven, portret of model maar kan ook een gedicht, verhaal of tekst, zelfs muziek. Alles wat ruimte biedt voor fantasie en verbeeldingskracht.

De keuze van het materiaal is vrij (aquarel/pastel/acryl/olieverf op waterbasis). Voor advies kun je terecht bij de docent. Tijdens het werken komen compositie, materiaalkennis en kleurgebruik vanzelf aan bod. Ook kunstgeschiedenis komt ter sprake, en werk van hedendaagse kunstenaars, alles komt langs.

Elke werksessie is er een nieuw thema, een uitdaging voor de leden. Het resultaat wordt na het werken gezamenlijk nabesproken. Zo’n bespreking van de resultaten is altijd een interessant onderdeel van de les. We leren veel van elkaar en ieder wordt in z’n waarde gelaten.

Omdat er geen sprake is van het volgen van een cursus, blijft het interessant om werkend lid te zijn en is er een plezierige en collegiale club-sfeer. Zo zijn er in de loop der jaren aardige nevenactiviteiten ontstaan, zoals de wintermaaltijd en de excursie-schilderdag als seizoenafsluiting.

Aanmelden bij het secretariaat per email naar Carla Teutscher, secretaris info@carlateutscher.nl

Facebookpagina’s: https://www.facebook.com/groups/833394266713100/ en https://www.facebook.com/schilderclubjanvanscorel/

Maandagmiddag: 13.00-16.00 uur.  Begeleiding: John Ory
Maandagavond: 19.30-22.30 uur.  Begeleiding: Michiel Hertroys

Start:  maandag 16 september 2019
Kosten:
€ 230,- (32 lessen van 3 uur) (exclusief materiaal)
Niet tijdens schoolvakanties

Van harte welkom voor een gratis proefles (je hoeft hiervoor geen materiaal mee te brengen).

De Jan van Scorel Schilderkaart.
Hiermee kun je deelnemen aan 10 lessen op een maandagmiddag of – avond naar keuze. Handig is dat je zelf bepaalt op welke datum en op welk dagdeel je komt schilderen. Kosten € 120,- voor 10 lessen van 3 uur (exclusief materiaal). Niet tijdens schoolvakanties.