AGENDA

In de agenda staan aankondigingen van evenementen en andere leuke dingen, die (vaak door derden) in De Blinkerd worden georganiseerd. Voor alle informatie over cursussen: zie pagina Cursussen.  Hou verder onze facebookpagina in de gaten voor de allerlaatste nieuwtjes:

zo 1 maart

11:00

Koffieconcert: Klassiek op de zondagochtend

Kom op de koffie in De Blinkerd tijdens de sfeervolle muziekochtenden.

Deze zondag spelen Martin Rozema (dwarsfluit), Loekie van der Heide (viool), Hilka Jelsma (altviool) en Frank Rutgers (cello) werken van W.A. Mozart, J.C. Bach en Thijs van Leer.

Martin Rozema heeft gestudeerd bij Eugenie van der Grinten in Alkmaar en daarna bij Michel Léfèbvre in Maastricht. Hij speelt nog regelmatig tijdens concerten met verschillende orkesten, kamermuziekverbanden. Tevens is hij als fluitdocent verbonden aan de Muziekschool Heiloo en Artiance. Frank Rutgers studeerde cello aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam bij Fred Pot en Marien van Staalen. In 1990 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus. Loekie van der Heide studeerde aan het conservatoria van Alkmaar.en Maastricht. Naast haar werk als viooldocente is ze vaste concertmeester van het Begeleidingsorkest voor Noord-Holland. Hilka Jelsma studeerde aan het Conservatorium van Rotterdam Altviool en Muziek en Beweging. Naast haar werkzaamheden als docerend en uitvoerend musicus geeft ze les aan de Hogeschool Inholland en coacht ze studenten.

Meer info? Klik hier!

za 7 maart

13:00

Kleurrijk Vrouwen Gilde Schoorl – Internationale Vrouwendag 2020

Internationale Vrouwendag 2020 – De kracht van samen

Dat willen wij op zaterdag 7 maart samen met u uitdragen. De datum van Vrouwendag is wel  8 maart 2020. De Blinkerd is die dag bezet. Daarom kiezen wij voor zaterdag 7 maart.

Annette, Rita en Tiny hebben in samenwerking met Cocky en Winni van KVG Schoorl voor een boeiende lezing en geweldige muziek gezorgd.

U WILT DIT NIET MISSEN

Lees hier meer over programma en aanmelding.

do 19 maart

20:00

KVG-Lezing: Margriet Brandsma over Duitsland en Berlijn

Margriet Brandsma werkte 20 jaar in Duitsland voor het NOS journaal als politiek en algemeen verslaggever en ook als correspondent in Berlijn. Ze schreef boeken als “Waar is de muur”. Verhalen over Berlijn en de biografie “Het mirakel Merkel” en “Vluchtcode Vlinder”. Dit laatste boek is gebaseerd op de DDR gevangenen die uit humanitaire overwegingen gekocht werden door DM 95.000 door West-Duitsland.
Ze staat in haar lezing stil bij het “nieuwe” Duitsland, het Duitsland dat na de hereniging is ontstaan. Ook kijkt ze naar de manier waarop de Duitsers tegenwoordig omgaan met hun verleden. Het belooft een interessante avond te worden.

Toegang voor leden KVG gratis, voor niet-leden 5 euro

za 21 maart

20:00

Queen Forever – Holland’s premier Queen Tribute Band

In een spetterende show laat tributeband Queen Forever de hoogtijdagen van de legendarische rockformatie Queen herleven door 100% live alle bekende hitsongs te spelen.Niet alleen komen ze verbazingwekkend dichtbij het origineel, ze zien er ook zoveel mogelijk uit als de originele vier bandleden Freddie, Brian, Roger en John. Queen Forever zorgt overal waar ze spelen voor een absolute sensatie.

Meer info? Klik hier!

za 28 maart

Voorstelling Toneel Enzo

Nadere informatie volgt

zo 29 maart

Dansvoorstelling ‘Dare to Dream’ 4Anybody

Wij hebben al onze dansers gevraagd waarvan zij durven te dromen. Een aantal van deze mooie dromen zullen wij op het toneel in dans aan het publiek presenteren. Hier en daar met ontroering en soms met een tikkeltje humor.

U bent van harte welkom bij onze jaarlijkse dansshow.
Leuk voor het hele gezin!

Er zijn 2 shows: De eerst is om 13:00 uur, de tweede begint om 15:30 uur

Kaartjes kosten € 10,- per persoon.
De kaarten staan op rij- en stoelnummer.
De verkoop start donderdag 27 februari 2020
vanaf 16:00 uur aan de balie bij 4AnyBody

De Huisweid 9a in Warmenhuizen
Meer info: 4Anybody

vr 3 april

Grote Textiel- en handwerktentoonstelling

Nadere informatie volgt

wo 15 april

Scoronlo-lezing

Nadere informatie volgt

do 16 april

Kleurrijk Vrouwengilde – Modeshow

Nadere informatie volgt.

do 30 april

Sportspektakel Alkmaar Sport

Nadere informatie volgt.

vr 5 juni

Verhalenmaaltijd

Nadere informatie volgt

za 13 juni

Schik

Nadere informatie volgt

za 20 juni

5six78dance dansvoorstellingen

Nadere informatie volgt

za 18 juli

Zomersluiting

Gedurende 18 juli t/m 27 augustus is Dorpscentrum De Blinkerd gesloten.

Terug