Schilderclub Jan van Scorel

De Schilderclub Jan van Scorel is al ruim 50 jaar een begrip en heeft haar thuisbasis in De Blinkerd. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. De lessen worden begeleid door professionele beeldend kunstenaars.

Het begrip ‘lessen’ wordt breed opgevat – ze zouden beter werksessies genoemd kunnen worden. Tijdens die sessies wordt uitgegaan van een gezamenlijk thema. Dat zijn landschap, stilleven, portret of model maar kan ook een gedicht, verhaal of tekst, zelfs muziek. Alles wat ruimte biedt voor fantasie en verbeeldingskracht.

De keuze van het materiaal is vrij (aquarel/pastel/acryl/olieverf op waterbasis). Voor advies kun je terecht bij de docent. Tijdens het werken komen compositie, materiaalkennis en kleurgebruik vanzelf aan bod. Ook kunstgeschiedenis komt ter sprake, en werk van hedendaagse kunstenaars, alles komt langs.

Elke werksessie is er een nieuw thema en wordt er een afgerond werk gemaakt, een uitdaging voor de leden. Het resultaat wordt na het werken gezamenlijk nabesproken. Zo’n bespreking van de resultaten is altijd een interessant onderdeel van de les. We leren veel van elkaar en ieder wordt in z’n waarde gelaten.

Er is een plezierige en collegiale club-sfeer. Zo zijn er in de loop der jaren aardige nevenactiviteiten ontstaan, zoals de wintermaaltijd en de excursie-schilderdag als seizoenafsluiting.

Informatie:
Bekijk onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/schilderclubjanvanscorel/

Dag en tijd:
Elke maandagmiddag en maandagavond – Locatie: De Blinkerd, Hargerzaal.

Maandagmiddag: 13.00-16.00 uur.  Begeleiding: John Ory
Maandagavond: 19.30-22.30 uur.  Begeleiding: Michiel Hertroys

Data: Ieder jaar van half september t/m mei, niet tijdens schoolvakanties

Kosten:
Jaarcontributie € 230,- (28 lessen van 3 uur) (exclusief materiaal)
De Jan van Scorel Schilderkaart: hiermee kun je deelnemen aan 10 lessen van 3 uur (exclusief materiaal), kosten € 120,- (12 maanden geldig)

Aanmelden bij het secretariaat per email naar Carla Teutscher, secretaris info@carlateutscher.nl

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles (je hoeft hiervoor geen materiaal mee te brengen). Je kunt elk moment van het jaar starten, behalve als de groep vol is

Back To Top
Ga naar de inhoud