Vanaf januari 2024 geeft Lilian Bensdorp-Krijnen op 7 dinsdagavonden yogalessen in Dorpscentrum de Blinkerd in Schoorl. Dit is een mooie manier om met meer rust, ontspanning en balans het nieuwe jaar in te gaan maar ook een perfecte kans om te ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen.

In 7 heerlijke yogalessen neemt Lilian je mee op reis en laat je ontdekken dat yoga ontspannend, helend en verdiepend is. Je zult merken dat je lichaam soepeler en krachtiger wordt, je ervaart meer rust in het denken en door de yoga leer je jezelf beter kennen waardoor je bijvoorbeeld leert om beter grenzen aan te kunnen geven. De yoga is een mooi rustpunt in jouw drukke werkweek!

Lilian gaat Yin- en Hatha yoga lessen aanbieden.

Yin yoga
Yin yoga is een passieve yogastijl waarbij de houdingen langer aangehouden worden (tussen 3-5 minuten). De houdingen werken op het bindweefsel en niet alleen op de spieren. Energie gaat weer stromen en blokkades van allerlei niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal) kunnen door middel van yin yoga worden opgelost. Het zijn zittende en liggende houdingen waarbij je goed de tijd kunt nemen om je eigen grenzen te verkennen en verleggen. Je leert het lichaam goed kennen en bent je meer bewust van het denken. Het is een relatief rustige yogavorm wat weer balans brengt in het drukke leven van alledag.

Hatha yoga
Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet werkwoord Yuj, wat juk, in evenwicht brengen of verbinden betekent.
Yoga is het in evenwicht brengen of verbinden van lichaam en geest. Hatha yoga komt van de woorden Ha (wat zon betekent) en Tha (wat maan betekent) en verwijst naar de tegenstellingen maar ook naar de verbinding tussen beiden.

Tijdens de Hatha yogalessen worden actieve en passieve houdingen afgewisseld wat de balans tussen lichaam en geest bevorderd. Hierdoor ontstaat meer bewustzijn op lichaam en geest, denken en voelen, inspanning en ontspanning. De adem speelt hierbij een belangrijke rol.

Door de yogalessen kom je bewuster en evenwichtiger in je leven te staan. Er wordt geoefend zonder prestatiedrang, maar vanuit het eigen bewustzijn, met respect voor je lichaam. Yoga is voor iedereen, of je beginner of meer ervaren yoga-beoefenaar bent.

Wanneer worden de lessen aangeboden?
19.00 – 20.15 uur Yin yoga
20.30 – 21.45 uur Hatha yoga

Data reeks: Dinsdag 9, 16, 23, 30 januari en 6, 13 en 27 februari 2024
Investering: 99 euro voor 7 yogalessen
Locatie: Spiegelzaal, Dorpscentrum de Blinkerd, Heereweg 150 in Schoorl

Bij voldoende deelnemers zullen de lessen vanaf maart 2024 wekelijks voortgezet worden.

Graag laat ik je ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen!
Hartelijke groet, Lilian

Lilian Bensdorp Yoga & Coaching / www.lilianbensdorp.nl / info@lilianbensdorp.nl / 06 – 51364967

Back To Top
Ga naar de inhoud